• חזרת הש"ץ

השלמת פס"ד בחזרת הש"ץ

הרב חיים שרייבר

א סיון תשע"ו
שאלה
שלום רב. לרוב יוצא שאינני מספיק לעמוד בקצב של החזן. כתוצאה - אינני מצליח להשלים את כל פסוקי דזמרה יחד עם החזן. פועל יוצא נוסף הוא שבדרך כלל אני מסיים את תפילת העמידה אחרי שהחזן התחיל חזרת הש"ץ (וגם אחרי קדושה). ידוע לי שבמהלך חזרת הש"ץ לא לומדים ולא מתפללים. אולם, האם ייתכן שהלכה זו נוגעת לאותו מניין אנשים הנצרך לשם התחלת חזרת הש"ץ? ואזי, היות וחזרת הש"ץ החלה לפני שסיימתי את תפילת העמידה, והרי הציבור לא הסתמך עלי כחלק ממניין המתפללים לשם תחילת חזרת הש"ץ - האם מותר במקרה כזה להשלים אמירת פס"ד בחלק שנותר עד סוף חזרת הש"ץ?
תשובה
שלום כפי שציינת יש להקשיב לחזרת הש"ץ ולא ללמוד או לומר קטעים אחרים מהתפילה. כלל זה תקף לכל אנשי המנין בין אותם אנשים שסיימו להתפלל לפני תחילת חזרת הש"ץ ובין לאותם אנשים שסיימו את תפילתם במהלך חזרת הש"ץ. יום טוב