• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

אמונה

הרב יצחק גרינבלט

י"ג תמוז תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי הרבה שאלות באמונה, מכיוון שאני מנסה להתקרב לקב"ה בכל ליבי.. באמת מתאמץ אבל פשוט לא מצליח להרגיש קצת מהקב"ה אני מרגיש לפעמיים אבל לא יודע למה אני לא רואה אותו הרבה נוכח בחיים שלי... איך אני מקרב את עצמי אליו... איך אני מרגיש אותו!? פעם הייתי מצליח יותר עכשיו לא... אשמח אם תעזור לי אני לא מצליח בתפילה, אני כבר לא מתרגש מניגונים (חוץ ממעטים) ואני מרגיש חסר נורא...
תשובה
בס"ד שלום רב. שמחתי לקבל את מכתבך, לראות כמה אתה משתדל, כמה אתה רוצה, ואשתדל לעזור לך בכל מה שאוכל. אחד מהדברים החשובים שיש לאדם זה שמתעוררות שאלות באמונה. פעמים זה מרתיע אנשים, גורם להם להרגיש שמשהו לא בסדר, שהם כבר לא במקום שהם היו לפני כן. אבל זה לא נכון, באמת זו התקדמות חשובה. השאלות האלו יש להן תפקיד חשוב בהתקדמות של האדם, בלי שאלות האדם לא באמת משקיע את הכוחות שלו להתקדם. זה יותר קשה, אך זה מאלץ את האדם להשקיע להתקדם, דוחף אותו קדימה. השאלות הן מתנה מה' כדי שאנו נתקדם, אך כמובן שאנו צריכים להחליט שלא להישאר עם השאלות, אלא לשאול אותן, להתחיל במסע של בירור ושל לימוד, ואז השאלות מרימות אותנו לרמה הבאה בקשר שלנו עם ה' יתברך, בכל עבודת ה' שלנו. הניגונים ודברים נוספים עובדים נפלא על הרגש, אך ישנם זמנים שהשכל צריך להתקדם, שכן ברגש הדברים מצד אחד מאוד משמעותיים, ומצד שני הם פחות יציבים, ולכן לפעמים הרגש חזק ולפעמים דומה שהוא נעלם. לכן, האדם צריך לעבוד במקביל גם ברגש וגם בשכל. ה' יפתח לך את הדלת לשלב הבא של ההתקדמות שלך. נצל את ההזדמנות להיכנס בדלת הזו. מצא לך (אם תרצה אשמח לעזור לך למצוא) מישהו בוגר שתוכל ללמוד איתו את הדברים, ללבן את הדברים הדורשים ליבון והשקע את הזמן להתקדם, ותזכה לבנות לך עולם רוחני, בניין רוחני לכל האישיות שלך, בניין שילווה אותך בכל המשך הדרך שלך. חשוב מאוד לדעת שבכל החיים ובפרט ביהדות, לנסות לתפוס מדרגה שהגענו אליה הוא נסיון שלא יצליח, כי אחר שהשגנו מדרגה אנו באמת נדרשים להגיע למדרגה הבאה, כי האדם צריך להיות תמיד בתנועה, תמיד בהתקדמות. אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל, ותרגיש חופשי לפנות לבקש ולשאול, שבשביל זה אני כאן. בברכה הרב יצחק גרינבלט.