• תפילת העמידה

ברכת השנים

הרב דוד חי הכהן

כ"ז תמוז תשע"ו
שאלה
שלום רב, רציתי לשאול מדוע גם בקיץ וגם בחורף אנו מסיימים את ברכת השנים במילים "ותהי אחריתה...". כביכול היה נכון יותר לברך כך רק בקיץ (מכיוון שהשנה מתחילה בתשרי), או רק בחורף (לפי המניין המקורי לפיו מתחילים את השנה בניסן), ובמחצית השניה של השנה לומר "ותהי ראשיתה" וכיו"ב. בברכה ובתודה,
תשובה
הכוונה שמכל מה שקורה איתנו בימים האלה האחרית שלהם תהיה לטובה. גם אחרית השנה מאירועים שהיו בתשרי וחשוון והיו קשים יהפכו לטובה באחרית השנה.