• שאלות כלליות

עוגיות אוראו

הרבנות הראשית לישראל

א אב תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב אפשר לדעת בבקשה את ההלכה למעשה לגבי עוגיות אוראו? זה חלבי? כי אין שם שום רכיב חלבי. האם אפשר לאכול את העוגיות לאחר אכילת בשר? ומה לגבי אנשים המקפידים שלא לאכול אבקת חלב נוכרי? יש לציין שאני ספרדי. תודה רבה!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בדרך כלל כאשר במרכיבים אין מרכיב חלבי, וכתוב בהוראות אלרגיה חשש חלב ולא שיש חלב - אפשר לאכול את המוצר אחר אכילת בשר גם המקפידים לא לאכול אבקת חלב נוכרי. כי מדובר במפעל שמייצר גם חלבי לא באותו קו הייצור או גם באותו קו אבל לא באותו זמן. לכן החשש לחלב הוא רחוק ובטל. בברכה הרב חגי בר גיורא