• זכויות יוצרים

זכויות יוצרים

הרב יאיר וסרטיל

כ"ח תשרי תשע"ז
שאלה
שלום רב חבר שלי קיבל במתנה מהישיבה התיכונית בה לומדים בניו שני קודים להפעלת תוכנת אופיס, כחלק מכך שכל תלמידי הישיבה קיבלו. השאלה שלי היא האם מותר לו להביא לי אחד, כי אין לו צורך בשניהם? הוא לא קיבל מסמכים מסוימים שאומרים שרק תלמידים יכולים להשתמש בקוד הזה [כפי שלדוג’ קיים בתוכנות שעובדי הוראה יכולים לרכוש ברשת דרך אתר "חותם"]. האם אני מחויב לבדוק לעומק ולנסות להשיג את הגורם שנתן את את הקודים הללו על מנת לברר את הנושא? או כיוון שהוא לא סיפק באופן גלוי מידע על כך, אז אפשר להתייחס אל הקודים האלה כרכוש רגיל שהוא יכול לתת לי במתנה?
תשובה
לא סביר להניח שהקודים נתנו לכל מי שיחפוץ בהם, שהרי הם מעוניינים להמשיך למכור ולהתפרנס בכבוד... לכן חושבני שאין להשתמש אלא אם נתברר באופן מפתיע שלא אכפת להם. בברכה,