• שאלות כלליות

מה נחשב הוצאת זרע לבטלה?

הרב גדעון ויצמן

ט"ז תשרי תשע"ז
שאלה
שלו’כבוד הרב, מהי ההגדרה של "זרע" ומה הוי "קרי" בדיוק? אם אדם קם בבוקר ורואה שיצא ממנו ממש מעט "נוזל" בלילה, שרואה לכלול לבן קטן בתחתונים, קצת דביק, זה "זרע" או "קרי"? האם הוא חייב לטבול במקוה? ואם הוא מצא זרע בתוך התחתונים, כנראה שחלם על משהו לא בסדר בלילה ויצא ממנו זרע (כמו הזרע שפולט במקום קדושה, אבל בכמות פחות גדולה), הוא בעל קרי? האם צריך לטבול? ואם יצא ממנו טיפה נוזל בלי צבע(לא זרע כמו שפולט במקום קדושה), קצת דביק, באמצע היום, זה "קרי"? צריך לטבול? (הסיכום: א- מה נחשב "זרע" ומתי "קרי"? ב- מה ההבדל ההלכתי ביניהם?) תודה רבה! פתקא טבא!
תשובה
שלום וברכה יש לסדר כמה מושגים לפני מתן תשובה. אדם שיצא ממנו זרע נקרא בעל קרי. לכן אין הבדל בין זרע לקרי. אין חובת טבילה לבעל קרי. רק ראוי שינקה את עצמו ויכול להתפלל בלי טבילה. יש לציין שטיפות הראשונות שיוצאות בלי הרגשת פליטה אינן זרע ואין בהם איסור הוצאת זרע לבטלה והמקובלים אמרו שראוי לאדם להימנע מדברים שהוא יודע שיביא אותו לקישור ולטיפות אלה. כל טוב