• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

לימוד תורה ליהודים בנוכחות אינם יהודים

הרב דוד חי הכהן

ג שבט תשע"ז
שאלה
ב"ה שלום רב, אומנם שאלתי באה בהמשך לתשובה שניתנה בעבר, אבל היא מתייחסת ללימוד תורה ליהודים ולא לאינם יהודים. איך צריך לנהוג כאשר מלמדים תורה ליהודים, אבל נוכחים גם שאינם יהודים ומה אם הם הרוב והיהודים במיעוט? ברב תודות.
תשובה
כדי לא להכשיל את הגויים באיסור יש ללמד רק את מה שמוכרחים פשט הדברים שהם יכולים לקרוא גם בעצמם, ולהוסיף עומק רק בדברים שיוכלו להבין שתורתנו היא מוסרית לכל הדיעות. ובעצם אם הכיתה מעורבת ללמד רק מה שמותר ללמד גויים.
שאלות שנשאלו על שאלה זו: