• שבת ומועדים
  • הנוסע ממקום למקום

אדם שהתחייב יומיים יכול לקרוא לנשים?

הרב יצחק בן יוסף

י"א אדר תשע"ז
שאלה
שלום הרב אדם החוגג את פורים מחוץ לירושלים ,ומגיע לירושלים בערב החג האם יכול להוציא בקריאת מגילה לנשים ידי חובה? הבהרה: חגג דפרזים והגיע בליל טו לירושלים . תודה רבה
תשובה
אם תלון בליל טו בירושלים הנך חייב בכול מצוות היום וביניהם מקרא מגילה והנך יכול להוציא גברים ונשים. אם רצונך לחזור לפרזים אינך חייב ואינך יכול להוציא אחרים ידי חובה.(כך פסקו המ"ב והגר"ש ישראלי זצ"ל.) (לדעת ילקוט יוסף נא - לא יקרא את המגילה להוציא אחרים)