• היטמאות למת

כהן שנטמא להוריו

הרבנות הראשית לישראל

כ"ט ניסן תשע"ז
שאלה
כשמותר לכהן להיטמא עד שיסתום הגולל. האם צריך להתרחק מהקבר בשעת אמירת הקדיש אחר הקבורה?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה השולחן ערוך(יורה דעה שע"ו, ד') פוסק שתמיד צריך להרחיק קצת מהקבר בקדיש והש"ך מבאר שהכוונה לד' אמות. אולם בגשר החיים(עמוד קנ) מביא שנוהגים כמעב"י להגיד קדיש ותפילה על יד הקבר. לכן נראה שהיות ומותר לכהן להיות על יד הקבר עד כיסוי הנפטר אפשר שיגיד את הקדיש כדברי השולחן ערוך בריחוק ד' אמות. עד ביאת הגואל הרב חגי בר גיורא