• דתיים לאומיים וחרדים

שלא שנו את לבושם

הרב חגי לרר

ד סיון תשע"ז
שאלה
שלום לאור התשובה הנ"ל שקראתי הקשה לי מה הכוונה שיהודים במצרים לא שנו את לבושם, והאם זה נוגע גם היום למגזרים שכן יש להם מה שנקרא הלבוש?
תשובה
שאל פעם אחד המשכילים, שהתלבש כאחד מנכבדי הגויים, את רבי שמחה בונים מפשיסחה: באיזה בגד, לדעת הרבי, היה לבוש אברהם אבינו עליו השלום? הביט רבי שמחה בונים בבגדיו של היהודי העומד לפניו, וענה: אברהם אבינו הביט וראה באלו בגדים הולכים הגויים, ולבש בדיוק הפוך… אין בתורה ציווי ללכת עם בגד כזה ולא אחר, יש ציווי להתלבש בצניעות, יש ציווי לא ללכת בחוקות הגויים. עם ישראל במצרים שמר על הייחודיות שלו ולא התלבש כמו המצרים. אם הבגד מהווה כוונה לערבוב והטמעות בין הגויים זה פסול. הלבוש הוא חיצוני מצד אחד אך יכול להצביע על פנימיות האדם. ולכן לך אחר הכוונה. חיקוי של גויים זה אסור אך אין להפוך את הלבוש והחיצוניות לקודש. לעיקר. וזו עבודה פנימית של כל אחד כלפי עצמו. מתי הפנימיות שלו נמשכת אחר הלבוש ומתי הלבוש נגזר מהפנימיות. ולוואי שכל מעשינו יהיו לשם שמים.