• זכויות יוצרים

שימוש בגרסא פיראטית של תוכנה

הרב יאיר וסרטיל

י תמוז תשע"ז
שאלה
שלום! אני סטודנט באוניברסיטה, ועל מנת לנתח נתונים של ניסוי יש צורך בתוכנה מסוימת, שמחירה כ-600$. לאוניברסיטה עצמה יש רשיון לתוכנה, והיא זמינה בכל המחשבים של האוניברסיטה. האם מותר להשתמש בגרסא פיראטית של התוכנה בבית כך שלא אהיה חייב ללכת למחשבים של האוניברסיטה? אומנם מצד אחד הרשיון עולה לאונ’ כסף שמן הסתם משולם חלקית משכר הלימוד שאני משלם להם, אך מה הנפקא מינה אם אני משתמש בתוכנה במחשב של האונ’ או בבית? יש לציין שלתוכנה אין עוד שימושים, ודאי שלא מסחריים. תודה!
תשובה
הדבר אסור. האוניברסיטה קנתה זכות רק עבור השימוש בתוכה ולכן כל שימוש אחר מצריך תשלום נפרד, אלא אם המוכרים יאשרו זאת. בברכה