• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

חיוב ת"ת בתשעה באב

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז אלול תשע"ז
שאלה
אל כבוד הרב דוב ליאור שליט"א: נסתפקתי האם לימוד תורה בדברים הרעים בתשעה באב הוא חיוב כבכל יום ויום מטעם מצוות ת"ת, או שלימודם הוא רשות ולא חלה מצוות ת"ת בתשעה באב (ראיתי שנחלקו בזה באחרונים המטה יהודה (עייאש) וערך השולחן (טייב) ס"ל שאין חיוב לעומת החכם צבי שסובר שיש חיוב הוו"ד בשיעור הלווין האחרון של הרב יצחק יוסף שליט"א והכריע שיש שחיוב עיי"ש) - מה דעת כבוד מרן יורנו מדרכו ונלכה בארחותיו!
תשובה
ודאי שיש חובה ללמוד תורה בתשעה באב כמו שאבל מברך ברכות התורה בבוקר ולומד דברים של הלכות אבילות וכדו' כך גם בתשעה באב יש מצווה ללמוד בדברים המותרים.