• כל השאלות

מות

הרב יאיר וסרטיל

כ"ה אב תשע"ז
שאלה
שלום..אתמול בתאריך 16/08 היתה לי יום הולדת 19 ולפי העברי היום ב כ’ה באב אתמול בסביבות השעה 18:30 בין כ’ד לכ’ה באב סבא שלי נפטר חשוב לי לציין שאני ילד מאומץ וביני ובין סבא שלי אין קשר דם כלל ובכאל זאת רציתי לדעת האם זה אומר משהו?
תשובה
אין משמעות לתאריך לועזי, אך אני רואה שגם העברי שלך יוצא ביום פטירת הסבא. לפי בדיקתי התאריך העברי שלך הוא כד ולא כה אלא אם נולדת לאחר השקיעה, וזה יוצא בדיוק בתאריך הפטירה. יתכן שיש לכך משמעות רוחנית למרות שאינך צאצא ביולוגי, והיא שיש לך תפקיד מסויים בהמשכיות של הסבא ולכן גלגל ה' שבאת לאותה משפחה. איננו מבינים בכך כל כך, לדעת מה זה אומר לנו באופן אישי וצריך להיזהר לא לעסוק בכך יותר מידי כי זה עלול לבלבל ולהביא לעשיית דברים לא נכונים. עיקר העניין הוא שאם יש דברים טובים בהם נתייחד הסבא כדאי ללמוד עליהם וללכת בדרכיו, ומאידך להשתפר ולהתחזק בדברים בהם היה מקום לעשות יותר טוב. עלה והצלח!