• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

שניים מקרא יום שישי

הרב דוד חי הכהן

ל תשרי תשע"ח
שאלה
שלום רב ושלום לרב לגבי לימוד יומי חק לישראל א. אם אני קורא את הפרשה שניים מקרא ביום שישי (כולה) האם אני צריך לקרוא בלימוד חק לישראל שמו"ת במקרא או שאפשר פשוט לקרוא רגיל? ב. בלימוד ליל שישי האם צריך לקרוא את זה אחרי חצות או שאפשר לפני? ג. בלימוד יום שישי אם כבר קוראים את כל הפרשה שניים מקרא למה צריך כביכול את לימוד חק לישראל של יום שישי?
תשובה
א. חוק לישראל זה לא במקום קריאת הפרשה לכבוד שבת. על כן יש לקרוא בסדר החוק לישראל שמו"ת כל יום. ב.רצוי לקרוא אחרי חצות. אך אם אתה רוצה לישון מוקדם יותר אפשר גם לפני חצות. ג. קריאת יום שישי היא לכבוד שבת. קריאת החוק לישראל היא כדי שיהיה לכל אדם יום יום פסוקים של תורה, נביאים, כתובים, משנה, גמרא וזוהר, ובעצם קשר עם כל חלקי התורה כל יום, כדי שיתברך אותו היום בכל סוגי הברכות.