• כל השאלות

קידוש בשבת

בית הוראה טהרת המשפחה

א כסלו תשע"ח
שאלה
כבוד הרב שלום. אישתי חזרה בתשובה לפני הרבה שנים והיה לי קשה מאוד כבעלה לקבל את השינוי אך ממש למענה החלטתי לא לוותר על נישואינו וזה התחיל בשמירת נידה ,שבת וחגים ומועדים. כבר שנים שכל הילדים מאז שהיו קטנים ועד היום שיש לנו נכדים מהם ישבנו בקידוש של יום שישי ביחד.הדבר הכי חשוב לי בחיים זה שהמשפחה תהיה מאוחדת ושהנכדים יהנו מקידוש והערך המשפחתי. בתקופה האחרונה החליטה אישתי שלא מספיק שהם מגיעים לפני כניסת שבת ואחרי הסעודה יוצאים לדרכם ומחללים את השבת בטענה שהיא לוקחת את החילול על עצמה ומאז אנחנו יושבים ביום שישי בקידוש לבד וכל מה שבניתי נהרס לי מול העיניים .שאלתי היא איפוא הערך המשפחתי ולמה נשכח כל הוויתורים שלי למענה והאם זה שווה את המשבר והחשיבה שלי לפרק את נישואיי?
תשובה
שלום וברכה אשריך על מאמציך לשמירת הזוגיות ואחדות המשפחה. התא המשפחתי הוא חשוב מאוד מהרבה בחינות והוא הנותן כח לכל אחד מבני המשפחה לעמוד איתן מול תהפוכות החיים. כל הכבוד על היכולת לדעת להתגמש בשביל ערכים, ועל החזרה לשורשים שבוודאי דרשה לא מעט. החיים מורכבים. משפחה אחת המורכבת מאנשים ורצונות שונים. מצד אחד חשובה ההתקדמות בחיי הרוח מאידך, חשוב כפי שאתה חש לשמור על אחדות המשפחה. השבת היא אחת המתנות הנפלאות שבורא עולם נתן לנו שע''י שמירת קדושתה וצביונה משיגים את שני העניינים - גם התקדמות בחיי הרוח וגם התכנסות משפחתית ושהיה מתמשכת בצוותא ,דבר שלא קורה ביום יום. מצד אחד ,אשתך צודקת שלא מתאים להזמין לשבת בידיעה שהיא תחולל ע''י נסיעה. מאידך, אתה רוצה המשכיות לאוירת הביחד הנעימה שחוויתם עד כה. לכן כדאי להמשיך לשמור על כל הערכים גם יחד. אפשר לכנס את הילדים ולהסביר להם כמה השבת חשובה לכם וכמה יש ביכולתה לשמר את האחדות המעצימה את כולם ובשל כך יש להם הזמנה פתוחה לכל השבת כדי לממש זאת. [גם אם השבתות יחד תהינה בתדירות נמוכה יותר, מצד שני הן תהינה ארוכות ואיכותיות יותר]. אפשר גם ליצור התכנסויות בזמנים אחרים כמו בראשח חודשים, ימים חופשיים, בימי החגים [חנוכה, פורים, חול המועד] וכדומה. אולי יהיו לכם רעיונות נוספים אך הבסיס צריך להיות מושתת על שיחות הסבר בנעימות גם ביניכם וגם עם הילדים , תוך שמירה על צביון השבת ואחדות המשפחה. למרות מורכבות החיים, המטרה היא לא לוותר על שום ערך..... לפעמים, ההצלחות נמדדות במשך הזמן. בהצלחה רבה ושוב אשריך על מאמציך אלו אשר ללא ספק נותנים עצמה וכח לכם , לעמ''י ולעולם כולו הרב בניהו שרגא