• ברית

ברית מילה ביום הלידה ובשמונה ימים סמלי

הרב בנימין במברגר

ח כסלו תשע"ח
שאלה
שלום רב, אנו מתגוררים בארה"ב וכאן הביטוח וההמלצה לקיים ברית כבר ביום הלידה. ככה שזה מכוסה הן באחריות של ביה"ח והן בביטוח (עלות ברית בהמשך מאוד יקרה). הבנתי שניתן לערוך את הברית במקרה הזה בבית החולים ואז בהמשך טקס סמלי עם דקירה להוצאת דם סמלי ביום השמיני בבית הכנסת או משהו בסגנון. האם דבר כזה באמת מקובל ועונה על מצוות הברית ביום השמיני? תודה מראש על ההשקעה בתשובה
תשובה
מהתורה צריך למול דווקא ביום השמיני ואסור למול קודם לכן. נכון שמי שנולד מהול עושים לו רק הטפת דם (כי אי אפשר למול ממש) אולם מי שנולד עם ערלה צריך לעשות את המילה דווקא ביום השמיני או לאחריו אם יש סיבה רפואית. אני בטוח שאפשר למצוא מוהלים מומחים יראי שמים שפרנסתם מצויה ועושים ברית במחיר נמוך או ללא תשלום.