• מדינת וממשלת ישראל

הערכים החשובים של מדינת ישראל

הרה"ג יעקב אריאל

ב ניסן תשע"ח
שאלה
שלום! אני עובדת במרכז זהות המהלמד יהדות בבתי ספר ובחטיבות ממלכתיים. לקראת 70 שנה למדינה חשבנו להעביר 7 שיעורים המדברים על הערכים של מדינת ישראל דרך אירועים היסטוריים שהיו. לדוג’- מבצע אנטבה- מסמל את ערך הגבורה והערבות ההדדית. אשמח לשמוע באיזה ערכים כדאי להתמקד, מהם הערכים של העם ישראל, במדינת ישראל.. החשובים ביותר שכדאי להעביר אותם לבית ספר ממלכתי. אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!
תשובה
א. כלל ישראל. המדינה יצרה לראשונה אחרי אלפיים שנה מסגרת מעשית כלל ישראלית ב. צדקה. המדינה היא מדינת רווחה הדואגת לחולים, זקנים, נכים מחוסרי עבודה וחסרי ישע . אומנם לא מספיק ג. שבת. המקום היחיד בעולם שבו יום המנוחה הרשמי הוא. השבת. לצערנו יש פרצות בתחום המסחר, אך בעקרון המסחר התעשיה והשירותים שובתים בשבת ד. יישוב הארץ. המדינה בונה ישובים סוללת כבישים ומסילות ברזל, מפתחת חקלאות מפוארת. יש עוד הרבה מה לעשות בעיקר בנגב בגליל ביהודה ושומרון , אך בכ"ז נעשה הרבה ה. קיבוץ גלויות. חוק השבות מאפשר לכל יהד בעולם לעלת אצתה וישמדיניות מהעדדת קליטת עליה ו. תורה. מדינת ישראל הפכה למרכז התורני הגדול בעולם, והרבה בתמיכת המדינה . אם כי בהשוואה להשכלה הגבוהה לא נעשה די. אך אין בעולם תמיכה ממשלתית בלימוד התורה כמו בישראל