• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות שבת שנכבים פתאום

הרה"ג דוב ליאור

ח אדר א' תשס"ה
שאלה
כבר חודשים בערך שכל שבת אני מדליקה שני נרות שבת כהרגלי, מברכת וחמש דקות אחר כך אחד הנרות מתכבה. האם עלי לקחת זאת לתשומת ליבי ברצינות?
תשובה
אם זה כבה כבר תקופה מסוימת, סימן שיש פגם בנרות וצריך להחליפם. אם הדלקת ונכבה הנר, לך כבר אסור לתקן, אבל מותר לך להגיד לאחד מבני הבית שעדיין לא קיבל שבת שיתקן את הנר, עד קצת לפני השקיעה. וזאת מפני שאדם שקיבל עליו את השבת, יכול לומר למי שעדיין לא קיבל עליו שבת לעשות מלאכה עבורו, עד קצת לפני השקיעה.