• חופה וקידושין

הצעת נישואין

הרב משה מאיר אבינר

ב אייר תשע"ח
שאלה
חברה שלי לקחה טבעת של מחזיק מפתחות ירדה על הברך אמרה התינשא לי ליד 5 עדים כמובן אמרתי כן האם זה תופס ?
תשובה
בס"ד שלום וברכה: ככלל יש לדעת שיש להיזהר שלא לשחק במשחקי נישואין, כבר היו מקרים שהיה צריך ללכת לבית הדין. במקרה זה אין חשש קידושין כיוון שאשה אינה יכולה לקדש את האיש וכך כותב השו"ע (אבן העזר כז ז): "נתנה היא לו כסף, ואמרה: הריני מקודשת לך, אינה מקודשת". (אם היית אדם חשוב יש מצבים שבהם אף אם האשה היא שנתנה את כסף הקידושין חלו הקידושין) בברכה: הרב משה מאיר אבינר