• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות שבת לספרדים

הרב אלישיב קפקה

כ"א סיון תשע"ח
שאלה
שלום רב, האם נשים שנשואות לספרדי צריכות לברך ואח"כ להדליק או משהו אחר?| האם שגפרור אחד ארוך לא מספיק להדליק 7 נרות של שמן עם נרונים האם אפשר לקחת עוד גפרור ולהדליק או שזה חילול שבת ולהשאר עם מה שהצלחנו להדליק בגפרור הראשון? האם שמדליקים עם שמן ונרונים לבנים צריך להוסיף טיפה מים שהפמוטות זכוכית לא ישברו? תודה
תשובה
בס"ד שלום רב, מנהג בני ספרד (כך מופיע בספר ילקוט יוסף) הוא לברך קודם ההדלקה, אך טוב לחשוב קודם הברכה שאת השבת את מקבלת רק בסוף הדלקת כל הנרות. וממילא נלמד מכאן גם לשאלתך השניה, קבלת השבת היא רק בסוף הדלקת כל הנרות ולכן אם כבה הגפרור את יכולה להדליק גפרור חדש. לגבי השאלה השלישית, אינני מבין בדיוק את המציאות. בכל אופן, מטעמי בטיחות צריך לדאוג שהזכוכית לא תשבר. ומותר לשם כך להוסיף מים בערב שבת בלבד. בברכה, הרב אלישיב קפקה