• טהרת המשפחה

חזרה בתשובה על חוסר צניעות

בית הוראה טהרת המשפחה

כ"ג סיון תשע"ח
שאלה
אשה נשואה, שבילדותה גדלה בבית דתי אבל מאוד ליברלי ומתירני, ומשם היא התרגלה שלא לשמור על צניעותה כבת ישראל כשרה, ובעיקר לא הקפידה על איסור נגיעה. כעת עולים בלבה הרהורי תשובה אמיתיים, על מעשיה האסורים. איזו דרך תשובה מועילה וראויה עליה לקבל ולעשות?!
תשובה
שלום וברכה אשריה שיש לה רצון לתקן את אשר עשתה, אשריה שמצפונה לא נותן לה מנוח. הדבר מעיד על נשמתה הגדולה שמרגישה כמה מעשה זה אכן לא היה מתאים לה. הקב''ה ,אבא רחמן, המציא לנו ממש בנס את אפשרות התשובה. נתן לנו אפשרות למחוק את החטא ואפילו להתעלות למדרגות גבוהות יותר. ככל שמאמץ התשובה גדול יותר, ככל שהרהורי התשובה אמתיים ועמוקים יותר כך גם המדרגה אליה היא יכולה להתעלות גדולה יותר ומבחינה מסוימת אפילו יותר מצדיקים גמורים. אמנם חשוב לדעת שכבר עכשיו, הרהורי תשובה אלו, יקרים ואהובים כלפי אבינו שבשמים עד מאוד. 'ובמקום שבעלי תשובה עומדים אפילו צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד'. הליך התשובה הוא כזה: א. להתחרט על המעשה. להרגיש כמה מעשה זה לא שייך. לא מתאים לרדת לכזו מדרגה, להתקרב לאישה שיש בזה איסור כרת כאכילת חמץ בפסח, להכעיס את בורא העולם שיצר כזה עולם ששום מדע לא יכול ליצור, שהשגיח ומשגיח על עמנו בכל שנות ההסטוריה עד ימנו אנו במדינתנו הנסית, וכו'. ב. לעזוב את החטא. כמו שאכן עשתה. ג. קבלה אישית לא לעשות זאת שוב בשום פנים ואופן. ד. וידויי. לומר בפה [לא ליד אנשים. בינה לבן עצמה] 'סליחה ה' אלוקי ישראל שחטאתי לפניך באיסורי נדה, אני יודעת ומבינה כמה זה חמור ומתחרטת על כך ולא אעשה זאת שוב'. ה. כדאי ללכת לשיעור תורה שהיא מתחברת אליה. השיעור יהיה לה כמצבר רוחני . ו. ללמוד עם הבעל הלכות נידה. ז. ריבוי צדקה. רצוי שזה יהיה לפחות כסכום שהיא מוכנה לשלם במקום להתענות 82 תעניות יומיות. ח. לכוון בתפילת שמונה עשרה ב'סלח לנו'. ט. סינון ברמה טובה בנייד ובמחשב הביתי. תיקון לחוסר צניעות שהיתה שרויה בה. עתה היא תשדר יותר הקפדה על צניעות בביתה ועם משפחתה. חשוב לדעת שיחד עם הצער , היא יכולה להרגיש שמחה אמתית שיש לה נשמה גבוהה שבוחלת בדברים לא מתאימים, שמחה שיש לנו אב בשמים שמוכן למחוק את העוון הזה ואפילו לרומם אותה למדרגות גבוהות עד שעצם העברה נעשית כזכות כי בגינה היא קפצה רוחנית. גם העולם כולו ובייחוד עמנו הגדול, ירווה הרבה רוח טהרה מתשובתה. יתכן שאיזו יהודיה רחוקה באיזה מקום בעולם תקבל התעוררות תשובה, בזכות השיפור שהיא מגלה. מאוד חשוב לזכור ולשנן שהיא אהובה מאוד כלפי אבינו שבשמיים על הרצון הטוב שאופף אותה. אשריה. בהצלחה רבה רבה הרב בניהו שרגא