• זוגיות

חובה ללכת עם טבעת נישואים?

הרב אלישיב קפקה

כ"ח סיון תשע"ח
שאלה
שלום. האם אשה נשואה וגבר נשוי מחוייבים ללכת עם טבעת נישואים? אם לא שמים טבעת זה אומר שלא נשואים?
תשובה
בס"ד שלום רב, מבחינה הלכתית הצורך בטבעת הוא רק בשעת הקידושין, אז נקנית האשה לבעלה, ובעצם בכך הם כורתים ברית הדדית. לאחר מעמד הקידושין כבר אין חובה ללכת עם הטבעת. לאיש, אין צורך בטבעת בשום שלב. ממילא ברור שהליכה ללא טבעת איננה פוגמת בתוקף של הנישואין. יש מקומות שיש תועלת בענידת טבעת על מנת לעזור לאדם ולסביבתו לשמור אמונים לבן/בת זוגו. בברכה, הרב אלישיב קפקה