• פדיון הבן

פדיון הבן מוקדם

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו תמוז תשע"ח
שאלה
שלום, בן בכור שנולד ביום ראשון ד' תמוז בבוקר, האם ניתן לפדותו ביום שני בערב ד' אב אור לה' אב?
תשובה
מזל טוב, מצוות פדיון הבן מצווה מיוחדת די נדירה. מותר לעשות פדיון הבן בליל ה31. הרחבת תשובה נחלקו הפוסקים האם צריך שימלאו לרך הנולד טרם פדיון כט' ימים יב שעות. ועוד תשצג חלקים (יותר מחצי שעה - 793:1080) ופסקו השדי חמד והברכי יוסף שלא צריך להמתין לפדיון כמו אצלך עד הבוקר, אלא כאשר מגיע לליל ה31 מותר לפדותו ובמיוחד עדיף פדיון בליל ה31 מלעשות למחרת אחר הצהריים משום מצווה הבאה לידך על תחמיצנה.