• זכויות יוצרים

זכויות יוצרים בספרי קודש

הרב משה מאיר אבינר

כ"ח תמוז תשע"ח
שאלה
שלום א: האם פתיחת ספר בשביל להעתיק ממנו את שמות נושאי הכלים נחשב גזל? וכן האם באתר של מכירת ספרים שמפרטים את נושאי הכלים שבספר, האם מותר להעתיק אותם בעיפרון בשביל לפתוח אותם בפרוייקט השו’’ת? ( מין תוכנה בדיסק און קי של ספרי קודש מועתקים למחשב) ב: מה נחשב בגדר גזל בעניינים בין ספרי קודש? האם מותר להעתיק מילה במילה מספר מסויים?
תשובה
בס"ד שלום וברכה: ברוב הדברים האיסור של זכויות יוצרים הוא כאשר אני מעתיק לצורך מסחרי ולא כאשר אני מעתיק לשימוש אישי. לכן מותר להעתיק מכל ספר לצורך אישי. אם מעתיקים את כל הספר לצורך מסחרי אסור. בברכה,