• כלים והכשרתם

הכשרה של מעבד מזון

הרב אליעזר מלמד

כ"ד שבט תשס"ב
שאלה
השתמשנו במעבד מזון כדי לעבד בשר. אנחנו מעוניינים להכשיר את המעבד מזון כך שנוכל להשתמש בו לדברים חלביים. האם זה אפשרי? אם כן כיצד אנחנו מכשירים את המעבד מזון?
תשובה
כפי הנראה הבשר שהיה במעבד המזון היה קר ובלא חריפות כזו שגורמת שאי אפשר לאכול את הבשר, ולכן המעבד לא בלע את טעם הבשר, ולכן כל מה שצריך הוא לנקות את המעבד מכל שיירי הבשר, ואז יהיה מותר להשתמש בו ככלי פרווה. וליתר בטחון טוב לנקותו עם הרבה סבון, שגם אם אולי ישאר איזה שמץ של בשר, יפגם כל כך עד שלא יחשב כמאכל כלל.