• שבת ומועדים
  • 'דתי' ו'חילוני' בשבת

כיבוי מעלית שבת כאשר מתגוררים חילונים בבניין

הרה"ג יעקב אריאל

ג תשרי תשע"ט
שאלה
שלום הרב, הנני מתגורר בבניין חדש שכמעט כל הדיירים (31 דירות מתוך 32 וכמו כן מדובר באיזור חרדי-דתי כמעט לגמרי) דתיים. לאחרונה הגיעו דיירים חילונים לבניין (מתגוררים בקומה האחרונה בשכירות). אחת המעליות משמשת כמעלית שבת ואילו השניה לא. אשמח לדעת: א. האם יש צורך לכבות את המעלית השניה על מנת שלא ישתמשו בה? ב. האם זוהי מידת חסידות או שיש שבמידה ולא סוגרים יש כאן לפני עיוור? תודה רבה וברכת חתימה טובה.
תשובה
אין בכוחנו וממילא גם לא ברצוננו ואין בכך תועלת לאלץ אדם לשמור שבת בעל כורחו מה גם שאם תאלץ אותו יבוא החוק ויאלץ אותך לאפשר לו לחלל שבת אינך אחראי לו ר' ש"ך ודגמ"ר יו"ד קנא