• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

ברכת המזון -סוכות

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ז תשרי תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות בקשר לברכת המזון בסוכה. א. לא עשיתי ברכת המזון ואנחנו גרים בבניין קומות ואחרי שעבר בערך שעה החלטתי לרדת ולעשות ירדתי שוב לעשות והייתי עדין שבע,יצאתי ידי חובה? ב. ושאלה שניה,נראה לי שיתכן שבילבלתי בין הנוסחים , כשכתוב אלוקינו ואלוקי אבותינו אז כתוב בסוף "חג הסוכות הזה ביום מקרא קודש הזה" אז בתחילה בברכת המזון של הבוקר אמרתי כמו שכתוב ,אבל עכשיו היה נראה לי לא סביר לקרוא את זה ככה , כלומר שצריך להוסיף "ביום* חג הסוכות" ובסידור שלי כתוב ישר "חג הסוכות הזה ביום מקרא קודש הזה" , השאלה היא האם לא יצא שבלבלתי בין נוסחים כי אחרי זה קראתי כמו שכתוב בסידור למשל "הרחמן הוא ירפאנו רפואה שלמה" במקום מה שאני רגיל תמיד "רפואת הנפש ורפואת הגוף" ובקיצור מכל הבלאגן הזה יצא שפעם אמרתי כמו שכתוב בסידור ופעם שיניתי בחלק של "ביום חג הסוכות" שהוספתי "ביום" ,האם יצאתי ידי חובה מכל הבלאגן הזה? (סליחה אם יצא לא מובן)
תשובה
שלום רב לשואל היקר. א. יצאת ידי חובה. ב. יש בזה נוסחים שונים, בכל מקרה גם בזה יצאת ידי חובה. מועדים לשמחה! הרב נועם דביר מייזלס