• יארצייט ואזכרה

דחיית יארצייט בגלל אירוע

הרב אלישיב קפקה

ט מרחשון תשע"ט
שאלה
האם מותר לדחות אזכרה בגלל אירוע משפחתי ואם מותר להשתתף באירוע באותו היום?
תשובה
בס"ד שלום רב, אם מדובר רק באסיפה של המשפחה וכדומה מותר לדחות את האזכרה. כמובן יש לומר ביום השנה קדיש וכן לעלות לקבר כנהוג. לגבי השתתפות באירוע, יש בזה דעות שונות. אם מדובר באירוע חגיגי מאד כחתונה יש להמנע מלכתחילה, אלא אם יש חשש לפגיעה במזמינים או צורך אחר. באירועים אחרים שאינם שמחים במיוחד אפשר לסמוך על השיטות המקלות. בברכה, הרב אלישיב קפקה