• קעקוע

קעקוע להסתרת כתם לידה

הרב שמואל אריאל

י"ט טבת תשע"ט
שאלה
שלום! רציתי לדעת אם מותר לעשות קעקוע כדי להסתיר כתם לידה גדול מאוד בכתף שמפריע לי כל החיים. בעבר היה לי קעקוע עליו, אבל לאחר שנאמר לי שאפשר להוריד את הקעקוע ואת הכתם לידה בלייזר ניסיתי להוריד. מה שקרה זה שהקעקוע ירד וכתם הלידה לא, ונשארתי עם כתם הלידה ושאריות מכוערות של קעקוע על הכתף, דבר שגורם לי לצער רב . חשוב לציין שמדובר בכתף המכוסה, ולא יראו את הקעקוע מלבדי ומלבד בעלי . השאלה האם מותר לעשות קעקוע כדי להסתיר פגם?
תשובה
שלום וברכה! אין היתר לעשות קעקוע כדי להסתיר פגמים וכדומה. פיתרון שייתכן שיוכל להועיל לך הוא "איפור קבוע", שבו אין מציירים על הגוף ציור או כתובת אלא צובעים שטח מסויים, והדבר נעשה ללא החדרה של הצבע לעומק, כך שהצבע מחזיק מעמד למספר שנים אך לא לעולם, ולאחר תקופה מחדשים אותו. כאשר מדובר באיפור ליופי בלבד, יש בין הפוסקים דעות שונות האם מותר לעשות איפור מסוג זה; אך כאשר מדובר בצורך ברור של הסתרת פגם ומניעת צער כפי שאת מתארת, כמה פוסקים חשובים התירו (עי' למשל דברי הגר"ע יוסף זצ"ל, טהרת הבית חלק ג' עמ' כט; וכך ראיתי במכתבים של הרב דב ליאור שליט"א, הרב שלמה עמאר שליט"א ועוד).