• כיפה

חבישת כיפה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח טבת תשע"ט
שאלה
שלום לרב, מסיבות כאלו ואחרות ישנן סיטואציות בהן אינני חובש כיפה, חשוב לציין שאני מתפלל מדי יום ואין לי ספקות לגבי מלכות שמיים! רציתי לדעת האם ניתן לברך על מזון ושתייה ללא כיפה? או שמא עליי לחבוש כיפה ולברך בלבד? תודה ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום רב. קראתי את שאלתך הקצרה ואשתדל לעזור במה שאוכל. לצערי קיצרת מאוד, ואינני יודע מה הסיבות שיש זמנים שאינך חובש כיפה. אם תרצה אשמח להיות בקשר באופן אישי ואשתדל לעזור לך בזמנים האלו. חשוב לדעת שהיום כיפה היא אמירה, והיא מעבר לחיוב הלכתי, היא משהו שמחבר את האדם לדרך מסויימת, לאמונה מסויימת, לחיים אחרים, והתמדה בה משנה המון בחיים. לכן, אם תרצה אשמח להיות בקשר ולראות איך לעזור לך להתמיד בחבישת הכיפה. לפי ההלכה בזמן של תפילה או ברכה חובה לכסוף את הראש, ואם אין לך כיפה תוכל לכסות בכל בד או משהו אחר, לא עם היד החשופה. בברכה הרב יצחק גרינבלט.