• כל השאלות

להשתמש בנעליים ובבגדים של הנפטר

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ה טבת תשע"ט
שאלה
האם מותר להשתמש בבגדים ובנעלים של הנפטר? והאם מותר למסור או לתרום אותם?
תשובה
בס"ד. מותר להשתמש בחפצי הנפטר ולהשתמש בהם אפילו בתוך השבעה או לתרום/למסור אותם. אולם לגבי הנעלים - נהגו שלא להשתמש בהם. מקורות: עי' ספר חסידים (סי' תנ"ד), גשה"ח (ח' ז' ובהערה 2 שם) שהביא מקור מהגמ' בברכות (נז:) וכתב שההקפדה היא רק בנעליים שנעל בשעת חוליו ובפרט בפטירתו. ועי' צרור החיים (אות רח"צ) שכתב שנהגו לקרוע ולזרוק את הנעליים. ועי' ילקו"י (כ"א י"א) שכל זה דוקא בנעליים שלבש בשעת מותו, ואם חושש - יתן לעניים ויודעים מכך, כמו"כ מותר לבנים ללבוש בגדי הוריהם. בשורות טובות,