• שבת ומועדים
  • מחצית השקל

האם מצוות מחצית השקל נוהגת בערב פורים בלבד?

רבנים שונים

כ"ז אדר א' תשע"ט
שאלה
שלום וברכה, ידוע המנהג של מחצית השקל לאחר מנחה בערב פורים. האם יש נוהגים בר"ח אדר? פרשת שקלים? או המנהג הוא רק בערב פורים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה. אני מצטט מתוך כתבה המרכזת את מנהגי זכר למחצית השקל: נהגו לתרום את הכסף לפני מנחה של תענית אסתר או מיד לאחריה, אך אין בזה הקפדה מיוחדת וניתן לתת בכל חודש אדר. אמנם, גם אם עבר חודש אדר יש לתרום את מעות זכר למחצית השקל. אם נזכר רק בשנה לאחר מכן, הרה"ג יעקב אריאל השיב שאין עליו חובה לתת מחצית השקל פעמיים. אך הרב עזריה אריאל הביא דעות שגם במצב כזה עליו להשלים את הנתינה של השנה החסרה ולתרום פעמיים. ניתן לקרוא את שאר ההלכות בקישור https://www.yeshiva.org.il/Article/267 בברכת התורה, מערכת האתר