שתיית יין בפורים לכהנים

הרב דוד חי הכהן

י"ג אדר ב' תשע"ט
שאלה
האם כהן יכול לקיים את מצוות שתיית יין בפורים יותר מרביעית בזמן הזה, או שעליו להימנע לדעת חכמים הסוברים "שמא יבנה המקדש" ועליו להימנע משיכרות?
תשובה
נלע"ד שאם לא יבנה המקדש עד פורים, ממילא הכהן לא יהיה ראוי לעבודה באותו יום מסיבת חוסר טהרה, כי אם טומאת מת הותרה בציבור לא הותרו טומאות אחרות, וכן יצטרך בגדי כהונה התפורים לפי מידתו ואולי שאר עיכובים וממילא מצות הפורים שהיא ודאי תדחה את הספק יותר מכל יום אחר בשנה.