גיור של תלמיד בתיכון חילוני

הרב אליקים לבנון

ח סיון תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי בן משפחה שאמו גויה ואביו יהודי הוא רוצה להתגייר אך לומד בבית ספר חילוני ומפחד שהמורים והתלמידים יתנהגו אליו אחרת אם ילך עם כיפה. האם עדיף לו להשאר כמו שהוא או להתגייר וללכת בלי כיפה? הוא בן 16 כיתה יא
תשובה
שלום. בתי הדין לגיור, אינם מגיירים מי שהוריו אינם שומרי מצוות, וכן מי שלומד במוסד לא דתי. הסיבה: הוא לא יוכל לקיים מצוות, כאשר הוא מוקף בסביבה שאינה תומכת. בעז"ה, כאשר יגדל בעוד מספר שנים, ויהיה עצמאי, יוכל ללמוד באולפן גיור, ולעבור לגור בסביבה דתית. אז יוכל לעבור גיור.