• שבת ומועדים
  • קטניות

קטניות בפסח

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו אדר ב' תשס"ה
שאלה
הנני בן לאבא ממוצא פולין ואמא ממוצא תימן. בזמנו אכלו אצל הורי קטניות ונהגנו כפי שנהגו אצל אמי. בהיותי אצל הורי וסמוך על שולחנם שאלתי שאלת רב (רב העיר גבעתיים הספרדי) שאמר לי להמשיך לאכול קטניות בפסח. עברו שנים התחתנתי נולדו ב"ה ילדים ובמשך כל הזמן המשכתי לאכול קטניות בפסח. הורי יבדל"א הפסיקו לאכול קיטניות. אחד מחברי טוען שאני טועה בכך ועלי להקפיד על אי מאכל קטניות בפסח. מה עליי לעשות?
תשובה
מנהג קטניות הוא מנהג עדתי כללי ולא רק משפחתי. גם יהודי מרוקו נוהגים בו. לכן מן הראוי שתנהג כמנהג אבות אבותיך.