• שאלות כלליות

שינה עם טלית קטן

הרב נועם דביר מייזלס

כ תמוז תשע"ט
שאלה
מנהג נפוץ הוא לישון עם טלית קטן. נכתב על כך בספרי האר"י ז"ל ובמקומות רבים. אבל בתלמוד מסופר שישנו ערומים. א. האם ערומים משמעו שישנו ללא טלית? ב. אם בתקופת התלמודית לא ישנו עם טלית קטן מתי ולמה השתנתה המנהג?
תשובה
שלום רב לשואל היקר! א. מי שישן ערום מבגדיו, ממילא ישן בלא טלית קטן כיון שבעבר היו מטילים את הציצית בבגדים שלבשו במשך היום. ב. ניתן לומר שגם בעבר היו יחידים שהיו מקיימים מנהג זה ומה שמובא שהיו ישנים ערומים, אין הכוונה לכלל גורף אלא לרוב הציבור. כמו כן יש לומר שכיוון שכיום ניתן להשיג בקלות טלית קטן, לכן מקיימים מצוה זו בהידור שלא בטוח שהיה בסדר גודל כזה כמו בעבר. חשוב לציין שלא ניתן לומר שנשתנה המנהג, כיון שזו הנהגה טובה שגם היום רובם אינם נוהגים בו. בנוסף, צריך לומר שבדורות האחרונים זכינו לגילוי תורתו של רבנו האריז"ל, ולכן יש לא מעט אנשי מעשה יראי השם, שנוהגים בהנהגה קדושה זו, ואף על פי כן אפשר לומר שגם בעבר יחידים נהגו כן. בברכה רבה,