• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

בדיקת חמץ בפסח בצבא

הרב אליעזר מלמד

כ"ה אדר ב' תשס"ה
שאלה
אני חייל בקבע. האם עלי לבצע בדיקת חמץ במשרד בו אני עובד, האם המשרד נחשב כברשותי בשל כך שאני בעל המפתח ואנשים מבקשים רשותי להיכנס, או שמא המשרד שייך למדינה ולא עלי חלה חובת הבדיקה?
תשובה
חובת הבדיקה על הצבא ונציגיו שהם מפקד המקום והרב הצבאי שמונה לכך. אמנם אם מבחינת המפקד משרדך ברשותך, ואתה אחראי עליו, הרי שאתה יחד עם הרב הצבאי אחראים על הבדיקה במשרד. וגם אם אין אתה נחשב כאחראי על המשרד, מכל מקום מצווה עליך לבער את החמץ שלך ולבדוק אחריו, וכן מצד העריבות של כל ישראל, עליך לדאוג שהאחראים על המקום יקיימו את המצווה לבדוק חמץ ולבערו.