• הלוואה

חסכון לילדים או גמ"ח צדקה?

הרב אליקים לבנון

כ"ט תמוז תשע"ט
שאלה
שלום לכבוד הרב. חסכתי סכום כסף שאוכל ליתנו לילדיי כשיתחתנו בעז"ה (אני משתייך למגזר החרדי שבו סכום כסף זה הוא תנאי הכרחי ליכולתם למצוא שידוך). שאלתי היא האם עדיף בינתיים להפקיד את הכסף בגמ"ח שיוכל להלוותו לנצרכים בזמן זה, או שעדיף להפקידו בקופת גמל הנושאת ריבית עבור הילדים?
תשובה
שלום. אשריכם שהנכם דואגים לעתיד ילדיכם! מי שטרח בע"ש, יאכל בשבת... לענין ההשקעה, תלוי במעמד הכלכלי שלכם. אם כל אגורה חשובה לכם, א"כ, תשקיעו, כדי להגדיל את התמיכה בילדים. אם לפי הצפי יהיה בריוח לילדים, תשקיעו בצדקה. תשרה הברכה במעשה ידיכם!