• שאלות כלליות

נטילת תרופות לפני התפילה

הרב עזריה אריאל

שאלה
בס"ד שלום הרב, אדם שצריך לקחת תרופה כדי לשכך כאבים. במידה והתעורר בראש השנה (או בכל שבת ויו"ט) לפנות בוקר (לפני הנץ החמה). האם מותר לו לאכול ולקחת את הכדור או שעליו לומר קודם ברכות השחר וליטול ידיים של שחרית? אציין כי חייבים לאכול לפני נטילת התרופה) תודה רבה
תשובה
לשואל, שלום וברכה! מי שצריך לאכול מטעמי בריאות, גם אוכל רגיל ולא תרופות בלבד, רשאי לאכול לפני התפילה (משנה ברורה סי' פט ס"ק כד). יש ליטול ידיים לפני שנוגעים באוכל (משנה ברורה סי' ד סקי"ד). אם אתה מתכנן להישאר ער, עדיף שלפני האכילה תברך לפחות את ברכות התורה, מפני שיש בהן שבח לה' והודיה ובקשה, וכך אתה מקיים מצוות תפילה מדאורייתא עוד לפני האכילה. רצוי גם לומר פרשה ראשונה של קריאת שמע (משנ"ב ס"ק כב ופסקי תשובות הערה 218. אין הבדל לעניין זה בין שבת ויום טוב לבין יום חול.