• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

תרומות ומעשרות הלכה למעשה

מכון התורה והארץ

כ"ה תשרי תש"פ
שאלה
שלום וברכה, קניתי כ 20 חרובים מיהודי שאיני בטוח אם הפריש תרו"מ. יתכן שהחרובים נקטפו מעצים שאינם שייכים לאף אדם (הפקר). כיצד עלי לנהוג הלכה למעשה. מה מברכים? כיצד מפרישים איזה תרומה ואיזה מעשר עלי להפריש? והם ניתן לחלל את המעשר ואת התרומה באופן שאוכל לאכול את כל החרובים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכה רוב עצי החרובים הם הפקר, אבל יש גם עצים שגדלו בגינות פרטיות. אין בארץ גידול מסחרי של חרובים. אבל מכיוון שהדבר ספק יש להפריש ללא ברכה. סדר ההפרשה הוא ככל הפירות, והשנה היא שנת מעשר שני. למעוניין לראות נוסח הפרשה והסברו יכול לראות באתר של מכון התורה והארץ. בכל מקרה יש להוריד מהפירות תרומה גדולה ותרומת מעשר שהם יותר מ 1% של החרובים. ואם קנית 20 חרובים, יש לתת לתרומה גדולה ומעשר לפחות כרבע מאחד החרובים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ