• קריאת התורה

עליה לתורה יומיים לפני בר המצווה

הרב יצחק בן יוסף

ג כסלו תש"פ
שאלה
לרב שלום, בני יכנס למצוות בעוד שלושה ימים ומחר יום שני קבענו עליה לתורה בבית הכנסת במעמד כל המשפחה האם מותר לחתן לעלות לתורה?
תשובה
לכתחילה הייתם צריכים לקבוע את האירוע עם המשפחה ליום חמישי אבל כיון שקבעתם החתן יכול לעלות לתורה. מזל טוב. הרחבת תשובה: יש בדין זה 4 שיטות בין הפוסקים לדעת הרמב"ם והשו"ע קטן עולה בין בימי החול ובין בשבת עפ"י הגמ' במסכת מגילה, אומנם יש מתירים רק בשבת, ויש מתירים רק בשביעי, ויש מתירים רק למפטיר וזו דעת המגן אברהם שכיום לא נוהגים לעלות ילד לפני בר מצווה. לכן לספרדים הדין פשוט יותר וגם לאוסרים ניתן להקל בשעת הדחק, עפ"י שיקול דעת.(ילקו"י עמ' קיד, קטו דיני בר מצווה)