• יש מניעה הלכתית להינשא?

נישואי אחות קטנה

הרב רואי מרגלית

א אייר תשס"ה
שאלה
האם לפי הדת היהודית ישנה אמונה שנישואי אחות קטנה לפני אחותה הגדולה פוגעת במזלה של האחות הגדולה?
תשובה
בת צעירה אל תינשא קודם אחותה הבכירה, אך הקילו האחרונים בזה באופנים שונים: כשאינם דרים במדינה אחת, כשהבכיר מסכים, כשהבכיר אינו הולך בדרך התורה, כשהצעיר כבר הגיע לפרקו, כשהצעיר כבר עבר והשתדך, בשעת הדחק, כשהוצאות הנישואים על חשבון הבנים. ויש מהאחרונים שמקילים בכל מקום שיש צורך קצת (הנישואים כהלכתם). הרב רואי מרגלית.