• ברכת כהנים

התנהלות כהן בזמן ברכת כהנים

הרב אלישיב קפקה

י טבת תש"פ
שאלה
אני כהן ורציתי לשאול כיצד עלי לנהוג כאשר החזן מגיע לברכת כוהנים ואני נמצא בפסוקי דזמרא או בברכות קריאת שמע וקריאת שמע, האם עלי לעלות לדוכן בכל מקרה?
תשובה
בס"ד שלום רב, מחילה על העיכוב בתשובה. בפסוקי דזמרה - בכל מקרה יעלה לדוכן אפילו אם כבר עלה באותו היום ואפילו יש כהנים אחרים.(כף החיים נא, ס"ק כה). בק"ש וברכותיה - אם יכול לעמוד בין הפרקים עד הגעת החזן ל'רצה' יכול לעלות ואפילו יש כהנים אחרים. אם לא יכול להגיע לבין הפרקים וכשיתחיל החזן רצה יהיה הכהן באמצע פרק, אם יש כהנים אחרים - יצא קודם רצה. אם הוא כהן יחיד - יעלה. אך אם אמרו לו לעלות או ליטול ידיו - בכל מקרה יעלה אפילו באמצע פרק. בברכה, הרב אלישיב קפקה