• שאלות כלליות

בחור ובחורה שנקראים באותו שם

הרב יצחק בן יוסף

ב טבת תש"פ
שאלה
שלום רב, הציעו לבן שלי בחורה, ששמה ושם בני זהים. האם יש בעיה להפגיש בינהם? תודה מראש
תשובה
גם אני מכיר זוג כזה, ושאלו את הרב מרדכי אליהו לפני כשבע עשרה שנים והוא אמר אין בכך בעיה. וסיפר שפעם שאלו אותו על זוג שלחתן ולכלה קראו שמחה, ואמר להם תהיה שמחה בביתכם. אני חייב לציין שהדבר ילך ויהיה נפוץ ביותר, בגלל ריבוי השמות הניתנים לבנים ולבנות, ולכן אין רוח חכמים נוחה מקריאת שמות זהים לבנים ולבנות. לסיכום: אין מניעה בכך , שיהיה בהצלחה.