• שאלות כלליות

לשנות תאריך חתונה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א אדר תש"פ
שאלה
שלום רב, ביתי קבעה תאריך ליוני, להינשא לבחיר ליבה , עם זאת, לא תהיה אפשרות לקיים חתונה עם מוזמנים. האם אפשרי להזיז את התאריך עד שיתאפשר להינשא עם מוזמנים?
תשובה
להקדים אפשר, לאחר לא. אני מבין את הבעיה, בוודאי שלכתחילה רצוי לערוך חתונה עם מוזמנים רבים משום ברוב עם הדרת מלך. אך העיקר הוא החתונה עצמה, של בני הזוג הבונים יחד בית בישראל ויפה שעה אחת קודם ואת המוזמנים אפשר להזמין במועד אחר. כשהדבר יתאפשר ולערוך שמחה כפולה גם על עצירת המגפה וגם על בניית הבית. זוג שבחתונתו לא הייתה שמחה גדולה יזכה לרוב שמחות בהמשך החיים המשותפים, וזה העיקר.