• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

חמץ שנשאר במקום העבודה - קורונה

הרבנות הראשית לישראל

כ"ג אדר תש"פ
שאלה
ב"ה שלום הרב, בעקבות משבר הקורונה נאלצתי להפסיק לעבוד בינתיים כמרפאה בעיסוק בגן ילדים. ייתכן שבמקום העבודה שלי נשאר חמץ, חלקו חמץ גמור. אין לי אפשרות כרגע ללכת לשם ולעשות בדיקת חמץ. מה דין החמץ לאחר הפסח? האם זה נחשב חלילה שיש ברשותי חמץ בפסח?
תשובה
ב"ה שלום וברכה תחילה תבקשי מהגננת שתוציא ותשרוף את החמץ לפני פסח. כדי לעבור על איסור חמץ - החמץ צריך להיות שלו וברשותו והיות והתירו לך להשאיר שם חמץ זה נחשב גם רשותך לכן אם החמץ לא ישרף לפני פסח יש לך למכור אותו במכירת חמץ. בברכה שנזכה בע"ה לאכול השנה מהזבחים והפסחים בבריאות הרב חגי בר גיורא