• פירות וירקות

כשרות צימוקים אורגניים באופן כללי ולפסח

מכון התורה והארץ

ג ניסן תש"פ
שאלה
שלום וברכה, אני נמצא בחו"ל לתקופה ארוכה. יש לי אפשרות לקנות צימוקים אורגנים (לפי התווית הקופסא 100% אורגני ללא כל תוסף). האם כשר וניתן לקנות? והאם גם כשר לפסח? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכה השאלה היא העיבוד והייבוש, אם זה מיובש בשמש רגילה, אין כל בעיה הלכתית (גם במשך כל השנה וגם לפסח), אולם אם מיובש במפעלים ובתנורי חמום, כאן יש לחוש שמא הניחו קמח או חומרי שמון שלא ידבק, ואולם אפשר במשך השנה כולה (בגלל ספקות אלו) לנפח את הצמוק ע"י השרייה במים, ולנגב את הצמוק המנופח. וכך להוריד אם השומנים אם היו בו. חג שמח וכשר יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ