• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

חייל דתי יחיד בחדר בפסח ויש חמץ

הרב יצחק בן יוסף

י"א ניסן תש"פ
שאלה
בוקר טוב, אני משרת במקום יחסית חילוני ואני הדתי היחיד בחדר, אין ממש מודעות לגבי פסח ולעניין החמץ. מבחינתי קשה לבקש מכמות של אנשים לזרוק את האוכל שקיבלו מהבית. האם אפשר להתייחס לשטח שלי בחדר (מיטה, ארון) כביתי ולשטח של אחרים כאל ביתם ורק שלא ימצא חמץ באזור המשותף/ הנראה לעין?
תשובה
האחריות לביעור החמץ הוא לגבי החמץ שלך בלבד, היו זמנים שהחיילים היו צריכים לסיים את האוכל מהבית לפני החג, בכל מקרה להערכתי המצב אצלם ישתנה בימים הקרובים והחמץ יאכל לפני החג.