• חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה ע"י מחלל שבת

הרב נועם דביר מייזלס

י"א אייר תש"פ
שאלה
שלום וברכה. האם הפרשה של יהודי שאינו שומר תורה ומצוות מועילה?
תשובה
שלום רב. כמובן שלכתחילה יש להמנע מכך, בדיעבד מאמינים לו והפרשתו כשרה. אולם אם הוא חשוד - אינו נאמן. מקורות: ראה חזו"ע (תרומות ומעשרות עמ' קמ"ח), לגבי מחלל שבת בפרהסיה שהפריש תרומות ומעשרות, בדיעבד הפרשתו הפרשה. כיון שנחשב כתינוק שנשבה, עיין שם. ואף שיש מי שכתב שאינו נאמו (קדושת הארץ טהרני פ"ב י"ט), מכל מקום בשטח ניתו לראות שהם מקפידים ורואים מצוה זו כזכות (ראה הכשרות למעשה עמ' שצ"ז), בפרט בנידון זה שאין בו חסרון ממון כל כך, ויכול להיתפס בקלות. לכן נראה בפשטות לסמוך עליו, שההפרשה נעשית כדת וכדין. אולם אם יש איזו רעותא ונתעורר חשד לגבי אותו יהודי, אינו נאמן לומר שהפריש כראוי (עיין חזו"א דמאי סי' ו' סק"ה, שו"ת צי"א ח"א סי' י"ד). בברכה רבה,