• תחנון

וידוי שלא אחרי תפילת העמידה

הרב חגי לרר

ב אב תש"פ
שאלה
שלום רב, תיקנו חכמים לומר וידוי לאחר התפילות (חוץ מימים שבהם לא אומרים), ותיקנו נוסח מיוחד. גם תפילת העמידה היא תקנת חכמים של נוסח תפילה. שאלתי היא האם ניתן לומר את הוידוי בבוקר, לאחר קריאת שמע ללא תפילת העמידה? או לצרף פרק תהילים עם יהי רצון כדי שתהיה נחשבת תפילה קצרה? כל זה נאמר בשעת הדחק כמובן.
תשובה
שלום וברכה, את תפילת עמידה יש להסמיך לקריאת שמע- וזה נקרא בדברי חכמים להסמיך גאולה לתפילה. וזה קודם לאמירת וידוי. וידוי אפשר לומר כל היום. יש לציין שי"ג מידות לא אומרים ביחידות אלא אם כן אומרם בטעמים. ברכה והצלחה וכל טוב.